Sakaryaspor’a bir maç seyircisiz oynama

featured

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) kararları açıklandı. Karara göre, Ankaragücü maçında yaşanan saha olayları nedeniyle Sakaryaspor’a 1 maç deplasmanda seyircisiz oynama ve blok kapatma cezası verildi.

TFF’den yapılan açıklamada, Sakaryaspor taraftarlarının bu sezonda misafir kulüp olarak ilk kez çirkin ve kötü tezahüratta bulunduğu, bu nedenle kulübe ihtar cezası verildiği belirtildi. Ayrıca, misafir tribününde yer alan 407 numaralı bloktaki taraftarların elektronik biletlerinin bloke edilerek, bir sonraki deplasman maçına girişlerinin engelleneceği ifade edildi.

SEYİRCİSİZ OYNAMA CEZASI

Saha olayları nedeniyle Sakaryaspor’a, 1 resmi deplasman müsabakasını seyircisiz oynama cezası da verildi.

TFF’den yapılan açıklama şu şekilde:

“SAKARYASPOR A.Ş.’nin, 21.09.2024 tarihinde oynanan MKE ANKARAGÜCÜ-SAKARYASPOR A.Ş. Trendyol 1. Lig müsabakasında, taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ve bu eylemin aynı sezon içinde misafir kulüp olduğu müsabakada ilk kez gerçekleştirilmesinden dolayı İHTAR CEZASI ile cezalandırılmasına, FDT’nin 53/3. maddesi uyarınca çirkin ve kötü tezahüratta bulunan MİSAFİR TRİBÜN 407 numaralı blokta yer alan seyircilerin elektronik bilet kapsamındaki kartlarının bloke edilmesi suretiyle bir sonraki misafir kulüp olduğu müsabakaya girişlerinin engellenmesine, Aynı müsabakada SAKARYASPOR A.Ş.’nin, taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle 1 RESMİ MÜSABAKAYI DEPLASMANDA SEYİRCİSİZ OYNAMA CEZASI ile cezalandırılmasına karar verilmiştir” ifadeleri yer aldı.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!