Futbol Hakemleri Ve Gözlemciler Derneği 2024-2025 sezonunu sade bir törenle açtı Fair Play sezonu olsun

featured

Futbol Hakemleri  Ve Gözlemciler Derneği 2024-2025 sezonunu sade bir törenle açtı

Fair Play sezonu olsun

Hakem evinde yapılan açılışa TFFHGD Genel başkanı İlhan Erdem katılırken tüm konuşmacılar yeni sezonun adını Fair Play yılı olarak konulmasına oy birliği ile karar verdiler. ASKF Başkanı Yaşar Zımbada bu konuda ellerinden gelen her şeyi yapacaklarını belirtti. HABER NAZIM AKTÜRK

Amatör futbolda; balda yeni sezon 2024-2025 yılı stardı hafta sonu verilirken Hakem ve Gözlemciler yeni sezon açılışını Çarşamba akşamı sade bir koktey ikramından sonra yaptılar. BŞB belediye Başkanı Yusuf Alemdarın katılmadığı açılış akşamında onu temsilen BŞB Spor Daire Başkanı Orhan Bayraktar açılış akşamında yer aldı. Dernek yönetim kurulu üyesi M. Emin Arıcının sunumu ile başlayan açılış töreninde ilk olarak dernek Başkanı Mustafa Aldemir  konuşmacı olarak kürsüye gelirken, açılış akşamına katılanların ortak noktası bu yılın Fair Play yılı olması yönündeydi. Açılış akşamında Başkan Mustafa Aldemir Sakarya Faal Futbol hakemleri derneğinin kuruluşunun bu sene 35 yılını kutladıklarını, bunun için ilerleyen günlerde etkinlik düzenleyeceklerinin mesajını verdi.

DERNEĞİ KİM KURDU ?

Sakarya’da Dernek çalışmaları 1985yılında başladı. O günlerde Zeki Konak, Burhan Uslu,N azım Aktürk, Şinasi Yıldız, Fazıl Hekimoğlu ,Muzaffer Serten oluşan 6 C klasman hakemi öncülüğünde kurulan dernekte ilk Başkan Zeki Konak oldu. İlerleyen yıllarda Sakarya hakem derneği yeni oluşan TFFHGD bünyesine katıldı. Bu oluşum sonrası Sakarya FFHGD nin ilk başkanı İlhan Ertem oldu. Ondan sonra sırasıyla Muzaffer sert, Fuat Totrakan, Ahmet kemiksizoğlu , Oğuzhan Şenler, Özgür Aygün, Gürkan Tekneci , Mustafa Aldemir 35 yıllık FFHGD nin içinde yer alan başkanlar olarak hakem evinin duvarlarına isimlerini yazdırdılar.

ZEKİ TOÇOĞLUNUN İSMİ ÇOK GEÇTİ

Hakem ve Gözlemcilerin yeni sezon açılışında konuşmacı olarak kürsüye gelenlerin hemen hemen hepsi, Hakem evinin yapımında katkısı olan eski BŞ B Zeki toçoğlunun ismi anıldı, bu konuda kendisine teşekkür edildi. Açılış akşamında İHK Başkanı Özgür Aygün, ASKF Başkanı Yaşar Zınba ,BŞB Spordaire Başkanı  Orhan bayraktar ,TFFHGD Genel başkanı İlhan Erdem, TÜFad Sakarya Şubesi Başkanı Tamer ilacan ,MHK nin Amatör kurul üyesi Yılmaz Kalk ,yaptıkları konuşmalarla yeni sezon için başarı dileklerini masaya koydular.

YAŞAR ZINBA BİZDE KAVGA YOK

ASKF Başkanı Yaşar Zımba yaptığı konuşmada hakemlere, takımlara yeni sezon için başarı dileklerini iletti. Aynı Zamanda Konfederasyon üyesi de olan yaşar Zımba  ,biz Sakarya’da mutluyuz, Tüm Taban birlikleriyle ağbi kardeş ilişkimiz var, inanın diğer illerin bir çok yerinde  bizim il kadar huzur yok. Biz bu huzuru bozdurmayız,  bozulmasına da müsaade etmeyiz dedi.

İLACAN ,ANTRENÖRLERE HOŞ GÖRÜ GÖSTERİN

Tüfad Başkanı hakem evinde açılış akşamı kısa  bir konuşma yaptı. Yeni Sezon için hakemlere  başarılar dileyen tamer İlacan bağlı bulunduğu kurumun antrenörleri için hakemlerde ve gözlemcilerden ricada bulundu, sizin güvenceniz, korumanız var, Antrenörlerimizin böyle bir lüksü yok, mümkünse haddini aşmayan, kural dışı hareket etmeyen antrenörlerimize hoşgörü ile yaklaşılmasını ,saygı  gösterilmesini bu açılış akşamında sizden talep ediyorum dedi.

KOMŞULARIMIZ TAM TEKMİL AÇILIŞTAYDI

TFFHGD Genel Başkanı İlhan Erdemin yer aldığı açılışa komşu illerin dernek başkanları da eksiz katıldılar. İstanbul Dernek Başkanı Ferdi Karadoruk,  Kocaeli Dernek başkanı Özhan Kurt, Bursa Dernek Başkanı Aşkın Değirmenci, Eskişehir Dernek başkanı Fatih Pazı, Düzce Dernek başkanı Emrah Vural ve Bolu Dernek başkanı Batuhan Talu ,Eskişehir İHK Başkanı ,Açılış akşamına katıldılar. Katılımcı Başkanlara açılışın anısına plaket verilirken, Plaket alanlarda ,diğer konuklara plaket daktim ettiler.

KARAOĞLAN BAŞKANA FORMASINI HEDİYE ETTİ

Sakaryanın Fifa kokartlı hakemi Atilla Karaoğlan açılış akşamında, yaptığı konuşma ile Fair playı her alanda geliştirmeliyiz diyen , TFFHGD Gelen başkanına hoş bir süpriz yaptı. Atilla Karaoğlan FİFA Hakemi olduktan sonra ilk kez giydiği Hakem formasını Genel başkan İlhan Erdeme hediye etti. karaoğlanın bu jestinden etkilenen başkan İlhan Erdem ,bu formayı Genel Merkez banosuna asacağını belirtti.

NAZIM AKTÜRK UNUTULMADI

Sakarya hakemliğinde önemli bir yeri olan, hakemliği ve yöneticiliği bıraktıktan sonra hakem camiasından bağını koparmayan gazetemiz Spor yazarı Nazım Aktürk’te unutulmadı. FİFA hakemi Atilla Karaoğlandan şildini alan nazım Aktürk hakemlere hitabene ,içinde başarı dilekleri olan kısa bir konuşmada yaptı. Bı arada eski Hakemlerden Hüseyin Sezek ile A.Kereim Koşarada açılışın anısına şilt verildi.

 

 

 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!