salı Sofrası Nereye koşuyoruz?

featured

salı Sofrası

Nereye koşuyoruz?

Sakaryaspor 41dakikaya kadar direnç gösterdiği, bu süreç içeresinde Mustafa pektemekin şık kafa vuruşuyla gole yaklaştığı Karagümrük maçında ,Savunmamızın arkasına atılan topta weslihin attığı golle yıkıldı ve ayağa kalkamadı. Demek ki kadromuz yeterli değil, demek ki bizim takımın yabancıları yeterli değil. Mesut Bakkal geldi ne değişti ? Hiçbir şey, sadece uzun toplarla gole gitme anlayışımız vardı, ne değişti ? Mesut Bakkal Suat kayanın bıraktığı kadroya  ,bir haftaki tercihlerini fazla eşelemeden sahaya çıktı. Sonuç farklı yenilgi ,bizim yeşil siyah umutlarımızı yerle bir etmese de, bayağı düşündürdü. Salihin lüzumsuz itiraz seansından sonra kırmızı gördüğü maçın ardından ,  Gelin bu girişten sonra Olimpiyat stadına doğru gidip, yerle bir olduğumuz maçın içini biraz daha eşeleyelim.

YABANCI FARKI

Karagümrüke 4-0 gibi farklı bir skorla kaybederken ne gördük? Mustafa Pektemekle biz atamadık, adamlar bir geldiler, pir geldiler. 41Dakikada savunma gerimize atılan topta Weslih denilen iri cüsseli yabancı ipimizi çekti. Rakipin oyunsal baskısını uzun toplarla kırmaya çalışan, ilk devrede bunun sonucunda ilk net gol pozisyonunu Mustafa Pektemekle ,onun şık kafası ile gole yaklaşan Sakaryasporun ,ilk tehlikeli Karagümrük atağında ,savunmasının gerisine atılan topa gereken müdahaleyi yapamayınca ,Wesliyle gelen golün üssüne ikinci yarı daha fazlası ,kalemize yüklenen kırmızı siyah ataklar  kalemizi yerle bir etti. Karagümrük önde baskıyı iyi yaparak, orta sahasıyla oyuna ortak olamayan Sakaryasporun direncini savunma arkasına atılan toplarla kırdı ve farka koştu. Wesleyden sonra Camaco, ardından Lamkerve ze . ( bu oyuncu   Sakaryaspor da ki  Yönetim  boşluğunu  görüp  hemen Rüstemlerden  sıvışan  yabancı  ) son sözü de Poalattei söyledi ve Sakaryaspor yeni teknik adamıyla ,yeni bir sayfa açamadı. Bu farklı yenilgi çok düşündürücü, bu farklı yenilgi bize gösterdi ki bizim yabancılar, kalecimiz Jakup Szumski ,biraz Fermando dışında ,biraz Aabiddışında yeterli değil. Karagümrükün yabancılarını gördükten sonra ben böyle bir kanıya vardım. Yeni Teknik adama bu yenilgi çok fazla eksi yazmaz. Dün bir gün bu gün iki, bundan sonrasına bakacağız. Mesut Bakkal sonuçta bu ligleri iyi bilen, tecrübeli bir teknik adam. Ben eğer bir şey biliyorsam, eğer ben bu gün gelen yönetimi biraz biliyorsan, Rüstemlerde ikinci yarı transfer döneminde  ,transfer fırtınası esebilir. Esmezse ne olur ? Bu haliyle bu sakaryaspor

Düşme hattının yeşil siyah rengi olur.

KİMLER İYİYDİ ?

Sakaryaspor Karagümrük’ten Olimpiyat tokatı yerken ,kaybedilen maçın içinden bir kaç iyi adam çıkaralım dedik ama beceremedik. Suat kaya zamanında methiyeler düzdüğümüz Polonyalı kaleci yoktu, onun yokluğunda kalemiz sezon başından beri görmediği dört golü, tekmili birden bu maçta gördü. Kötü oyun sadece net bir gol pozisyonun içinden çıkan farklı yenilgide, ben biraz bazen kritik müdahaleler yapan Erdiye ufakta olsa iyiydi morali yüklemek istiyorum. Ondan başka vardıysa, siz sizin iyi gördüklerinizi yazın bende sizden okuyayım.

İLK TEHLİKE SAVUŞTURULDU

Sakaryasporun yeni yönetimi Ulusal lisans krizini çözerek, üç puan silinme cezasından kurtularak Ulusal Lisan almayı başardı. Nasıl Başardılar ? Sakaryasporla TFF de dosyaları olan yabancı futbolculardan Sacko nun 172 Bin EUROluk dosyası iki taksit halinde ödenmesi konusunda anlaşma sağlanarak bu dosya olası tehlikeden uzaklaştırıldı. Sakaryasporun bu gün ki mevcut yönetiminin gönderdiği Burak Süleyman ,olgunca davranış göstererek TFF deki dosyasını Ocak ayına kadar öteledi. Bu davranışından ötürü Burak Süleyman’a  bir teşekkür göndersek mi? Bitmedi, bir teşekkür borcumuzun ucunda Tuncay Şanlının yardımcıları var. Onlarda Sakaryaspora alacakları karşılığında muvaffakiyetler vererek Ulusal lisans çıkmasına katkı verdiler. Sonuç Sakaryasporun başına bu sorunları yükleyenler, kendi açtıkları delikleri şimdilik kapattılar. Bana göre Ocakta kapımızı daha çok dosya çalacak.

SEN KİMSİN OKAN EFENDİ ?

Gecen hafta Alisamiyen Spor kompleksinde maç içinde yaşanan bir  konuşmayı ,bu haftaya taşıyacağım diyerek kısa kesmiştim. Bu gün o konuyu biraz daha derinliğinedir delemek istiyorum. Süper ligte Galatasarayın, Kasımpaşa önünde üç farklı galibiyetten beraberliğe düştüğü maçın içinde yaşanan bir konuşma ,o maçı içinde yaşananları farklı bir yere taşıdı.  Okan Burukun Var kararıyla, aleyhlerine penaltı veren hakem için sarfettiği, boyundan büyük tehditkar konuşması,  o maçın hikayesine damga vurdu.Neydi o sözler? Maçın hakemine yönelik olarak, sen bu penaltıyı verirsen ,bir daha  burada maç yönetemezsin.  Buyurun buradan yakın ,yahu sen kimsin be ?Hakemler sana göre mi maç  yönetecek. Kazanırken, altıda altı yaparken, Derbide Fenerbahçe’yi yenerken iyide ,Kasımpaşa maçında senin hatalarınla 3-3  gelen oyunda günah keçisi aramak neyin nesi ? Bak Okan efendi sen bu konuşmanla ,kaybedilen bir iki puan sonrası ,hakeme sallamanı ben şöyle okuyorum, Sen günah çıkartan papaza benziyorsun,sen kendi hatalarından, oyuncu değişikliği tercihlerinle ,Galatasarayın rot balans ayarlarınla oynayacaksın, kendi hatanı görmeyip, Var kararıyla penaltı veren hakeme yüklenerek ,suçlu yaratmaya çalışıp ,sen aradan sıyrılacaksın. Valla Okan efendi ,sen fatih terimden bile daha itici olmaya başladın. Kendine çeki düzen versen iyi olur. Daha dün bir bu gün iki, Hakemlere saldırmakta neyin nesi.  Sadece Okan Buruk değil, her kaybedilen puan veya puanlar sonrası Hakemlere sallı yan, hakemlere göz dağı vermeye kalkanlarında unutmamak gerek. Kızışan lig havuzu içinde en rahat sallanan kişiler hakemler oluyor. Şaşırdık mı? Niye şaşıralım ki, burası Türkiye ,her şey başarıya endeksli bir düzende, bunlar bizim önümüze konan Futbol mezeleri.

İLHAN VAR VE EKİPİ ( SAKARYALILAR ESKİŞEHİRDE )

İlhan var Sakarya’nın tasını tarağını topladı, Teknik adam ordusuyla Eskişehire gitti. Sakaryalı teknik adamların ,Sakaryalı yardımcılarıyla bir takıma gitmelerini önemserim. Bu görüş açısı içinde  İlhan Varın yanına ,çok kısa süre önce harmanlıktan Sakaryaspor alt yapısına göc  eden  Gürcan Alkanı, yine  Harmanlık alt yapısından Hasan Tunceli ,kaleci antrenörü Veysel Beşik alarak TFF 3 lig ekibi  Eskişehir  Dumlupınar Üniverstesi gidişine, gönülden  destek olmak isterim, sonuçta onlar bu şehrin çocukları. Umarım Sakaryalı teknik adamların Eskişehir takımı ile beraber bir çıkış yakalarlar. Onların burada yakalayacakları başarı Sakaryalı teknik adamların önünü açar. Yılmaz Vuralın yanında görmeye alıştığımız İlhan Var, umarım talihsiz Hendek macerasının üstünü, buradaki tek adamlık dönemini ,  burada yaşayacağı başarılar eşliğinde örter .İlhan Var ve ekibine yeni yolculuklarında ekip olarak başarıya koşarlar umuduyla onları Eskişehire uğurladık. Bundan böyle gözümüz kulağımız Eskişehir’de olacak.  Bu arada kısa süre önce harmanlıkspordan Sakaryaspora giden Gürcan Alkanın daha teri kurumadan İlhan Varın ekibine katılması kafalarda soru işareti yaratan ayrılık olarak okunuyor, spor kamuoyunda . sakaryaspor alt yapısında gelgeller çoğaldı.

SUAT KAYA GÖNDERİLDİ.ŞAŞIRDIKMI?

sakaryaspor yönetim kaosu yaşandığı günlerde ,Suat kaya döneminde ,bir çok badireler atlatılarak kurulan kadro ile tam beş hafta ,içinde beraberliği çok olan TFF 1 de yenilmezlik forsunu Rüstemlere taşımıştı. Lige iyi hazırlanamadan, acemi  ve de parasız bir yönetimle ( hoş bu gün gelenlerde paralı değil ya ) kurulan kadroyu iyi edüt eden, gidip gelmelerine karşın eldeki malzemeye iyi teknik adam aklı sunan Suat kaya  bu süreçte beğeni toplamıştı. Ne zamanki ilk transfer dönemin son haftasında, gece yarısı operasyonlarıyla kadrosuna yeni isimler katıldı, Suat kayanın aklı karıştı. Yeni gelenleri ben istemedim diyen Suat kaya yeni gelenlere forma uzatırken yaptığı kadro rotasyonları içinden önce Ankaragücü, sonra Ümraniye yenilgileri Yeşil siyah futbol bedenini sarstı. EEEE daha öncede, İbrahim Nalbanttan koltuğu geri alanlar hemen göreve gelir gelmez Suat kayanın ipini çektiler. Şaşırmadım, bu yönetimin teknik adam değişimleri bununla sınırlı değil ki. Tamam anladık ,gönderinizde ,nasıl gönderdiniz? Suat kaya öpücükle gitmez. TFF deki dosyalarda imzası olan bu yönetim, daha önce Taner Taşkını, ondanb öncede Serkan Özbaltayı göndermişti. Sakaryaspordan alacağı  olupta TFF ye gitmeyen Tuncay Şanlınındı bu dosyalar içinde isminin geçtiğini de unutmadık.  Onların alacak dosyaları ikinci transfer döneminde Rüstemlerin kapısına dayanırsa ben şaşırmadım ,sizde şaşırmayın emi. . Futbolcu Burak Süleyman’ın sırada olduğunu bilmeyen mi var? Ve yeni nur topu bir dosyamız daha oldu. Beşiktaştan sezon başı, Sakaryaspora getirilen , sakaryalı kaleci antrenörü ( çalıştırdığı kaleciler tarafından beğenildiğini duyduğumuz Harmanlıkspor futbol kültürü almış, Ercan Aykanatı göndermek adına harekete gecen yönetim, Ercan’ın verin paramın tamamını deyince , bu operasyon topal kaldı. Duyduk ki  bu kardeşte TFF ye  gitmiş. Daha neler göreceğiz bakalım?

OLMADI BE KARAOĞLAN

Bu haftaki sofranın üzerine Kayseri Beşiktaş maçındaki ikinci yarı yönetimiyle hedef adam olan, Atilla Karaoğlanı konuk edeceğim. Atilla Karaoğlan bana göre iyi hakemdir, Atillakaraoğlan art niyetli, renk körü ,renge göre düdük çalan  bir hakem değil. Gördüğünü çekinmeden çalar. Arada bir hata yapar ama bunun altında art niyet yatmaz. Bu nedenlerde Atilla Karaoğlana bırak sen bu işi diyen kalemlere, Mustafa Çulcu gibi ,inandırıcılığı olmayan eski hakemlere itibar etmem. Ancan ben bir hakem büyüğü olarak, ona dilimin döndüğünce hatırlatmada bulunurum. Onu uyarmaz isem,  asıl ozaman  ona kötülük etmiş olurum. Uyarayım ki, kendine gelsin, uyarayım ki bir daha aynı hataya düşmesin. Gecen hafta  Atilla Karaoğla n verdiği ,vermediği kararlarla  ,Sosyal ,Yazılı ve görsel medyada  haftanın hakem mezesi oldu. Fenerbahce -Galatasaray derbisini çok az  hata oranıyla,  alkışa değer  bir şekilde yöneten ,bunun karşılığında öykü alan  alan Atilla Karaoğlan, maalesef kayseride ikinci yarıda çok tartışılacak kararlara imza attı. Bak Karaoğlan Atilla  oyuncuların vücut vücuda müdahalelerini iyi süz, Kayseride İmobilenin rakibi tarafından yaka paça yere indirilmesi gözünün önünde cereyan ediyor, Cal Atilla penaltıyı derken, sen aksini yapıp bu pozisyona devam dersen çok tartışılırsın. Sen çal yoksa bir şey, var devreye girsin  be kardeş.   Yahu Atilla Kayseri kalecisi ile oyuncusunun altı pas için de oyuna sokulan topu alıp, elle altı pas köşesine koyan oyuncunun hareketine neden kayıtsız kaldın? Bu  pozisyonun örnekleri hemen kamuoyuna servis edildi ,buz gibi penaltı güme gitti diyenlere katılırken, senin adına üzülüyorum, çünkü ben senin hakemliğine güveniyorum. . Hadi sen atlatın ,Var ne  iş yapar be. Maçta Kayseri lehine verdiğin penaltı, penaltı gibi gözüküyor, bu pozisyonda var devreye girerek ,iki Beşiktaşlı oyuncunun birbirine girdiğini tespit ett, verdiğin karardan dönerek doğrusunu yaptın. Bak bu maçtan sonra felaket tellları devreye girdi, Görsel medyada Mustafa Çulcu gibileri hemen  ortaya sazan gibi atlattılar. Bak Atilla buraya çok zor geldin, attığın hakem adımlarına istikrar yükle ve yönettiğin Beşiktaş-Kayseri maçını her maça çıkarken izle. Hakem hata  yakarda , göğsünde FİFA kokarttı taşıyan hakem ise çok çabuk , hemen hedef olur. Çünkü o yerde gözü olan çok hakem var.  Bak şimdi Fenerbahcenin başı çektiği   yabancı hakem çığırtkanlığı başladı. Ne olur siz siz olun bizim evin ligini yabancı hakem ellerine teslim etmeyin. Biz geçmişte buna benzer uygulamalar gördük, bu gün gözünü şampiyonluk hırsı bürümüş, her kaybedebilen puan veya puanlar sonrası hakemleri hedefe koyan bencil ,gözü dönmüş idareci kesimine ,yazılı ve Görsel medyada , bilip bilmeden hakemleri hedef tahtasına koyan yorumcuların, hafta sonu mezesi olmayın.

HAKEM EVİ AÇILDI ( ZEKİ TOÇOĞLUNUN KULAKLARI ÇINLATILDI)

Sakaryada hakem ve Gözlemciler, gecen hafta Çarşamba akşamı sade bir törenle 2024-2025 sezonuna merhaba dediler. TFFHGD Genel başkanı İlhan Erdemi açılışın en ağır toplarından olurken ,İkinci bölge dernek başkanları ,hatta İstanbullun İHk Başkanı da  Sakaryalı Hakemleri açılışta yalnız bırakmadılar. Kürsüye çıkan her konuşmacı ,bu sezonun Fair Play sezonu olmasına oy birliği ile el kaldırırken, açılış akşamında  hakem evinin kazanımına ,o sürecin BŞB Başkanı olarak katkı sunun Zeki Toçoğlunun ismi hemen hemen  her konuşmacı tarafından  gündeme taşındı.. Oysa Ekrem Yüce zamanında yapılan hakem açılışlarında , Toçoğlunun ismi hiç zikredilmesinden, buna  imtina edildiğine tanık olmuştum. . Buna istinaden de ben bu konuyu , Salı sofrasına taşıyarak dillendirmiştim.  Toçoğlu bu hizmetinden dolayı, katılımcılardan, hakemlerden  bol bol bol alkış aldı.Valla bırakalım da 30 yıldır günün iktidar anlayışını egemen olduğu Sakarya’da bu ve buna benzer hizmetler olsun.  Zeki Tocoğlunun anıldığı, açılışa katılamayan yeni Başkana methiyelerin düzüldüğü açılış akşamında, ne gariptir ki, bir önceki Başkan Ekrem Yücenin ismini anmak kimsenin aklına gelmedi. Sanırım kral öldü, yaşaşın yeni kral anlayışı hemen vizyona sokuldu. ASKF Başkanı yaşar Zımbanın ,taban birlikleri ile el birliği içinde çatışmacı olmadan spora hizmet ettiklerinin altını çizmesi,Tüfad başkanı tamer İlacanın işini iyi yaptıkları sürece saha içindeki antrenörle hoşgörü talebinde bulunduğu açılışın Sakarya futboluna ,Sakarya hakemliğine ,sağlık ,huzur ve mutluluk taşıma sı dileklerimi yazımın sonuna serpiştirerek, FİFA Hakemimiz Atilla Karaoğlanın ,TFFHGD Başkanı İlhan Erdeme ,ilk FİFA hakemi formasını hediye ettiği , hemen hemen tüm katılımcılara plaket verildiği açılış akşamının üzerini örtüyorum

.

 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!