BASIN AÇIKLAMASI…

featured

BASIN AÇIKLAMASI…

 

Spor; Sevgi, Barış, Kardeşliktir. Sporun bu evrensel değerleri bizler için çok önemlidir. Gazeteci Serkan Özay ve C Klasman (3.lig) Yardımcı hakemimiz Abdulsamet Yeşilbaş’ın, 34. Olgunlar Futbol Turnuvasında şiddete maruz kalmaları, Ağır küfür ve ithamlar ile, darp edilmeleri bizleri derinden sarsmış ve üzmüştür.

 

Şiddete maruz kalanlar tarafından, suçu işleyen, şiddete başvuran “sözde” Olgun sporcuların teşhisi ivedilikle yapılmış, kolluk birimlerine gerekli müracaatlar yapılmıştır. Karar artık yargıdadır.

 

Sakarya ASKF ve Olgunlar tertip kurulu olarak

Gazeteci kardeşimize, hakemimize, camiamıza ve bir anlamda tüm spor kamuoyuna yapılan bu menfur şiddetin soruşturma evresinden başlayarak, yargılama evrelerinin de takipçisi olacağız.

 

Bu menfur saldırı sadece bir Gazeteci ve bir Hakeme karşı değil, tüm Sakarya spor camiasına karşı yapılmış bir saldırıdır. Turnuvaya adını verdiğimiz Olgunlara yakışmamıştır.

 

FİFA tarafından Dünyanın en iyi tecrübeliler ikinci turnuvası seçilen Olgunlar turnuvamız, Sakarya sosyal, kültürel ve spor hayatına katkı sağlayan bir turnuvadır. Turnuvanın yapıldığı yer bir nevi eğlence yeridir, 72 milletten Sakaryalıların toplanma, sosyalleşme, alanıdır.

 

Bizleri suçlayanlar bilmelidir ki, Bizler iki metre yanında ailelerin olduğu alanda kimseye ağıza alınmayacak küfür edin, şiddet uygulayın demiyoruz. Bu sorunlar kişilerin

kendileri ve karakterleri ile ilgilidir. Kaldı ki gencecik bir hakeme, Gazeteci bir kardeşimize, çocukların, ailelerin göz önünde ağır küfürler eden, şiddet uygulayan kişileri de kamuoyunun vicdanına bırakıyoruz.

 

Klavye başında oturarak sahte isimler ile turnuvaya ve şahıslara, konu ile alakası olmayacak şekilde iftiralar atan kaos sevicilere ve klavye şövalyelerine boyun eğmeyeceğimizi söylemek isteriz.

 

Hakemleri tecrübesiz olmakla suçlayanlar turnuvada, 1 kişinin 2.lig hakemi, 6 kişinin 3. Lig hakemi, 12 kişinin bölgesel liglerde, 30 kişinin de tecrübeli il hakemi olarak görev aldığını da bilmemektedir.

 

Bizler, şu ana kadar basında yer almasa da, son olay ile birlikte 20 kişi veya takım için disiplin kurulu kararı almış bulunuyoruz. Olgunlar turnuvası resmi internet sitesinde açıklandığı gibi, takımlara ve olumsuz davranış içinde bulunanlara gerekli yaptırımları disiplin kurulu kararlarımız ile her zaman uyguladık.

 

Bu anlamda bu son olaylarla ilgili olarak, disiplin kurulu kararına istinaden; ADA MAKİNA takımının turnuvadan ihraç edilmesine,

 

ADA MAKİNA isminin kullanılmasının süresiz yasaklanmasına Suat Anuş (yönetici), Burak Taş, Hilmi Dur, Musa Volkan Keser, Fırat Kuluoğlu’nun süresiz olarak Olgunlar turnuvasından MEN edilmesine karar verilmiştir.

 

6222 Sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun’un Hakemler, gözlemciler, saha komiserleri

ve temsilciler başlıklı 20. Maddesi “Spor müsabakalarında görev yapan hakem, gözlemci, saha komiseri ve temsilciler bu görevleriyle bağlantılı olarak kendilerine karşı işlenen suçlar bakımından kamu görevlisi sayılır” demektedir.

 

Görevini yapanlara karşı yapılan menfur saldırılara karşı asla boyun eğmeyecek ve sessiz kalmayacağız. Gazeteci ve hakem kardeşimize, hakem kardeşlerimize karşı yapılan menfur saldırıyı bir kez daha kınıyor, Sakarya ASKF ve Olgunlar tertip kurulu olarak sürecin sıkı takipçisi olacağımızı, yapıcı eleştirileri baş tacı yapacağımızı kamuoyunun bilgisine sunarız.

Sakarya ASKF ve Olgunlar Turnuvası tertip kurulu

 

 

 

ASKF Başkanı Yaşar Zımba, Futbol il temsilcisi Tezcan Demir, ASKF yöneticileri Behlül Bayrak, Necmettin Koçak, Adem Bilgen, Uğur Kobaş, Futbol il hakem kurulu Başkanı Fatih Sucuoğlu, hakem kurulu Başkan vekili Kamil Turan menfur saldırılar nedeni ile Sakarya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sezai Matur, Hakem kardeşimiz Abdulsamet Yeşilbaş ve gazeteci Serkan Özay’ı ziyaret ederek olay ile ilgili üzüntülerini dile getird

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!