Salı Sofrası Sakaryaspor yenildi

featured

Salı Sofrası

Sakaryaspor yenildi

Sakaryaspor ligde ilk yenilgisini Başkent Ankara’da aldı. Yenilgi dünyanın sonu değil, gün gelir yenilirsiniz, gün gelir kazanırsınız ,aslonan neden kaybettiğinizi iyi etüt etmenizdir. Sakaryaspor, Ankaragücüne yenilirken neyi yanlış yaptı? Neden kaybetti diyerek bu ilk yenilginin, başkent röntgenini çekmeye çalışalım. Gecen hafta olduğu gibi bu maçın hikâyesinde  farklı başlıklar yükleyerek yola çıkıyorum.

NEDEN KAYBETTİK? (1)

Öncelikle şunu vurgulamakta yarar var, Sakaryaspor kaybedecek kadar kötü oynamadı. İyi mücadele etti etmesine de  gol noktalarında silik kaldı. Suat kayanın maç sonu açıklamalarına katılmak benim için zor. Sakaryaspor şut atamadı ama, kaleye tehlike üretti. Gollüde iyi bir kanat organizasyonundan buldu. Fazla şut atamadıysa bu düzeltilir. Bana göre bu maçın kaybedilmesinde kötü oyun veya şut atamanının yansıra, yapılan kişisel hatalar baş rol oynadı. Yeni transfer Mamadunun, ayağının tozuyla çıktığı ilk maçında , taça kafa yorarken ,yaptığı kontrolsüz hareketle gelen penaltı, ikinci yarı takımın iyilerinden Murat Cemin çok kritik bölgede ,takım hücumdayken kaptırdığı top ipimizi çeken, alınan ilk yenilginin içinde bayağı önemli rol oynayan  kişisel hatalardı. Futbolda kritik bölgelerde hata yaparsan ,karşınıza yenilginin çıkması kaçınılmaz son olarak dikilir. Geride kalan Cumartesi’de sakaryaspor hatayı daha fazla yapan takım olarak kaybetti. Umarım bu hatalar orada kalır.

NEDEN KAYBETTİK? ( 2)

Sezon başından beri en zor anlarda oyuna müdahalelerine, kadro tespitlerine alkış gönderdiğimiz Suat kayanin ilk on bir tercihi, sonradan oyuna müdahaleleri bana göre gelen ilk yenilginin hikayesinde bayağı yer kaplar. Suat kaya daha hazır olmayan, takımla çok az idmana çıkan ,aslında futbol kimlikleri bayağı iyi  olan mamaduya birinci yarıda ,Sant Loise ikinci yarıda forma vermesi takıma artı değer yüklemedi. Aksine ikisi de takımın el freni oldular. Bana göre sezon başı takımla beraber olan Zagre ile oyuna başlayıp değişimleri sonra devreye soksaydı, Suat Kaya daha akıllı tercih yapmış olurdu. Hem sonra Mamadunun yerine oyuna ikinci yarıda alınan Santos Luisin tekrardan oyundan alınması da, bu futbolcunun moral motivasyonunu yerle bir eder. İlk transfer döneminin son gününde alınan bu oyuncular fena oyuncular değiller, bu takıma ileride faydalı olurda, hemen forma uzatılmasında zamanlama hatası vardı diye düşünüyorum. Bu düşündüklerimi de Suat kayaya, Rüstemlere postalıyorum.

SONUÇ (BİR KAÇ İYİ ADAM  )

Yukarı dada belirtmeye çalıştım, Sakaryaspor kötü günler yaşayan ,çıkış arayan Ankaragücüne kaybederken çokta kötü oynamadı. İlk yarısı başa baş gecen ,ikinci yarısı daha ziyade Ankaragücü hakimiyeti altında gecen doksan dakikanın ,geride kalan hikayesi içinde kalecimiz Szumski yi yine tek geçerim. Yine önemli krtik kurtarışlar yaptı. Bazen topu oyuna sokmada hataları olsa da, o bana göre  yine kalesinde iyi işler yaptı. Ben attığımız golde asist katkısı olan Muhammedi çok beğendim. Bu çoçuk bu takımın değişmezi olur. Kim bulup almışsa önemli bir transfere imza atmış. savunmada Erdin’in sezon başı çıkışını görüyor muşunuz? Gecen yıl yerini Dongora kaptıran ,az süreler alan Erdi, bu sene ise Salih’le çok iyi bir ikili olarak savunmanın sigortası oldu.  Altınordu patentli Erdinin  bu yükselişi Sakaryaspora önemli savunma katkısı yüklerken ,onun futbolculuk değerini de katladığını ,alıcısının da artacağını düşünenler arasına kendi adımı da yazıyorum. R Aabid için kötü başlayan Sakaryaspor macerası içinde ,bir ara verilen sözlerin tutulmaması nedeniyle, kişisel boykota girişen bu oyuncu için ,  o günlerde gitse de olur kasada olur demiştim., Bu gün  bu düşüncemi geri çekiyorum ve diyorum ki , iyiki de kalmış ,iyiki de gitmemiş takımda kalmış  diyorum. Takımın en çok gol atanı Emre, oynadığı oyuna süreklilik kattığı anda, takıma, futboluna  daha fazla katkı yapar düşüncesi benin notlarım arasında duruyor.

ETHEM BORANI ANARKEN

Alpay alevin sayfasında gördüm, Sakaryasporun ilk başkanı Etem Boranın vefatının 33 yılı tamda Sakaryasporun kongre gününe denk gelmiş. Alpay Alev Etem Boranın neznin de Sakaryasporda başkanlık yapan, bu gün hayatta olan ve de olmayan Başkanları anlatırken, Başkanlık zarafetinden bahsetmiş. İyi Başkan profili cizen  ,Sakaryasporun marka değerinden bahseden, Alpay Alev dünle bu günü kıyaslarken ,bu günün resmi içine ,yönetici olarak, Eğitim görmüş, uzman spor eğitimi almış  yönetici arkadaşlar yer almalılar demiş ve eklemiş, herkes işini yapmalı, herkes profesyonel davranmalı diyerek sözünü, düşüncelerini şöyle noktalamış ,Spor günlük politikalarla yönetilecek bir olgu değildir( Maalesef  bu gün spor politikanın içinde değil, tam göbeğinde yer alıyor) . Rahmetli Etem Boranı anarken ,Pazar günü yapılan Sakaryaspor kongresinden bu tesbitlere uygun yönetim modeli çıkar mı? Son olarak vido rezaleti yaşayan yeşil Siyah evin bahçesinden , maalesef Alpay Alevin anlattığı ,çizmeye çalıştığı resmin içinden ,buna uygun yönetici modelleri çıkmıyor. Sözün özü Bay Alpay senin anlattığın yönetiçi profilleri ,Eski Türkiye’de kaldı. Bu gün artık siyasetin egemen olduğu bir Türkiye manzarası  içinde yüzüyoruz. Böyle olunca da  çıkarcı ,cebine el atmayan ,belediye eliyle iş gören yönetim modelleri Yeşil Siyah kapıda nöbet tutuyor.  Bu vesileyle , rahmete eren, tanımaktan onur duyduğum, bu gün artık aramızda olmayan başta Etem Boran Başkan olmak üzere, Fikret şen başkana ,doktor Gündüz Serin Başkana Allahtan rahmet diliyorum, ruhları şad olsun.  Arkalarında iyi anılar bırakıta giden, geride kalan yaşamın içinde olan, yeşil Siyah başkanlar ada uzun ömürler diliyorum.

TUNCAY YALANLADI ( GECEN HAFTANIN BONBASI )

Gecen hafta  ,hafta sonuna doğru Sosyal Medyada şuna Ümraniyesporun başında bulunan Tunçay şanlı ile ilgili bir haber gündeme bomba gibi düştü. Neydi bu haber ? Tunçay Şanlı ,Sakaryaspordan alacaklarının karşılığı olarak TFF ye başvurmuş. Sosyal medyada ortaya yayılan bu haber ile ilgili olarak Tunçay şanlıdan yanıt gecikmedi, Bu bir Sosyal medya kirliliğidir, Benim İçin Sakaryaspor paranın çok üstünde bir değerdir diyen Tuncay Şanlının, Sakaryasaporluluk duruşunu herkes gibi bende bilirim. Tuncay İçin bu haberi kimler ortaya attıysa, ortaya çıksın,camur at izi kalsın şeklinde bu tür asparakas haberlerin peşinde koşanların bu konuda baltayı taşa vurduklarını düşünüyorum. Ne varki Sosyal medya çıktı ,yiğitlik ayaklar altına alındı. Hani bir zamanların yakıştırması gibi, Tüfek icat oldu mertlik bozuldu misali, Sosyal Medya artık tam bu eski yakıştırmanın yerini aldı.

DAUMUN ARDINDAN ( FB BAŞKAN ALİ KOÇ VE İKİ FUTBOLCUYLA ALMANYADAYDI,BJK NEREDE ?)

Ölümünden sonra vasiyeti üzerine cenazesinde  Bir Şarkısın sen Ömür boyu sürecek şarkı eşliğinde  bu dünyadan göc eden Alman çalıştırıcı Daum Beşiktaş ve fenerbahcede şampiyonluk yaşamış bir teknik adam. Türkiye’de olduğu yıllarda  Seronomide İstiklal marşımıza eşlik eden ,yüreğinde Türkiye ve ulu Önder Atatürk sevgisini yaşayan daum, kısa süre önce kansere yenik düşerek aramızdan ayrıdı. İyi bir teknik adam ,iyi bir Türk dostu Daumun son yolculuğuna  uğurlanırken Fenerbahce kulübü Başkan Ali Koç ve şampiyon kadroda yer alan kaleci Volkan ve Tuncay Daumun son yolculuğunda almanyadaydı. Daumun eşinede taziyelerde bulunan Fenerbahçe kulübü Başkanını, futbolcularını bu duyarlı davranışlarından ötürü kutlarım. Türkiyede ilk şampiyonluğunu Beşiktaşta yaşayan Daum için bu gün ki yönetimden birileri Almanyaya gitti mi? Gittiler de biz mi görmedik? Böyle bir şey olsaydı Sosyal medyada görürdük. Bir Beşiktaşlı olarak Fenerbahçe’nin Türk dostu  Daumun bu dünyadan ayrılışı anında yanında yer almalarını alkışlıyorum.  Bende bir Beşiktaşlı olarak bize yaşattığı şampiyonluk eşliğinde ona Tanrıdan rahmet diliyorum. Işıklar içinde uyusun Türkiye sevdalısı örnek bir Almandı.

TFF DE NELER OLUYOR?

Yusuf Berkel Soma Maden faciasında, yerde Yatan Madenciye tekme atan biri olarak, futbolun en önemli kurumu olan TFF yönetimine dolgun bir maaşla yönetici olarak atanmış. Değişen bir şey yok, Ekşi gitti, İbarhimoğlu geldi, makyaj tazelendi o kadar.  TFF yine iktidarın emrinde  ,iktidarın adamlarını mutlu etmeye İbrahim Hacıosmanoğlu önderliğinde devam ediyor. TFF demişken, bana gelen duyumlara göre İbrahim Hacıosmanoğlu secim döneminde Anadolu kulüplerine özellikle TFF 1 takımlarına  yapılacak olan sezon başı ödemeleri için verdiği sözden geri adım atmış. Yaklaşık 2,5 Milyon Euora olarak telaffuz edilen rakam ,seçimde kaldı. İbrahim Hacıosmanoğlu  TFF 1 takımlarını Rivaya toplayıp ,seçimde verdikleri sözleri yerine getirmeleri için ,eldeki kaynağın buna müsaade etmediğini, sadece tüm TFF 1 kulüplerine toplamda herkese eşit miktarda dağıtılacak 25 Milyon verebileceklerini söylemiş. Yani sizin anlayacağınız seçim vaade geri tepti, TFF ye güvenen takımların yönetimlerini hayal kırıklığı kapladı. Bunlardan biride Gökhan İn Başkanlığındaki, Sakaryaspor yönetimi, derlerki TFF nin attığı geri adım sonrası futbolculara vaad edilen ödemeleri yapamıyacağını anlayan Gökhan İn yönetimde istifalar devreye girince kongre süreci hızlandı, hızlandırıldı. Bakalım İbrahim Hacıosmanoğlu döneminde daha neler yaşayacağız. ? Son olarak vizyona girdi ,TFF Başkanı partili Cumhuru  üzerinde Dünya lideri yazan formayla ziyaret etmiş.Bu arkadaşın giden Mehmet Ekşiden ne farkı var ki? Al birine ,vur ötekine misali .

GİTTİ FATİH ,GELDİ YİNE ÖZGÜR

Yeni MHK nin sezon başı hamlelerine bir yenisi daha eklendi. İllerde birçok İHK yönetimlerinin yerine yenileri atandı. Ferhat Gündoğdu MHK si Hakem camiasında yeni bir çığır açıp, ezber bozan değişimlerini izlemeye devam ediyoruz. Şimdide İHK değişimleri için düğmeye basıldı. Bu değişimler için bana uzatılan bilgi paketine baktım, değişime uğrayan bir çok İHK de dernek karşıtlığı varmış. Ferhat Gündoğdu MHK sı hakem camiasında huzur pastasından yemek adına, TFFHGD Genel merkezi ile hakemlere huzur aşılamak adına ,birlik beraberlik adına kurumların huzuru için, huzur karşıtlığı düşünceleri hakem evinden def etmek adına böyle bir yola başvurmuş. Sakarya’ya bakıyorum buna benzer bir tutum var, Fatih Sucuoğlu Başkanlığındaki İHK nin içindeki diğer üyelerin Dernek karşıtlığı ortalıkta tur atan bir gerçek. Böyle olunca da MHK daha önce Hakem akademisi mimari Oğuz sarvan eliyle illere servis edilen İHK lerin yerine yenileri geldi. fatih Sucuoğlu iyi çalışıyordu, kısa süreli çalışma döneminde atamadaki atletli davranışına şahitlik ederim. Ancak yine de geçmişte içinde bulunduğu grubunda peşinden koşmaya devam ediyordu. Sonuç gitti fatih Geldi, eski Başkan TFFHGD Genel merkez yönetim kurulu Genel sekreteri Özgür Aygün. Sizin anlayacağınız ferhat Gündoğdu MHK sı TFFHGD ile kol kola yürümek adına, adımlar atmaya başladılar. Ne diyelim hayırlısı olsun. NOT Derneğe üye olmayan ,gittiği müsabakaların dernek payını vermemekte direnen ,hadi ismini vermeyeyim o kendini, hakem camiası da onu çok iyi bilir, MHK nın bu tutumu karşısında Dernek başkanı Mustafa Aldemire giderek Dernek üyeliği için ilk adımını atmış.

RAUF BATUBOYLU YU ANARKEN
Rauf Batu boylu bu şehrin yeşil siyah sevdalısı bir rengiydi. Sakaryasporun tarihinde onun iyi anılarını da ,sarsılan anılarını da yaşım icabı ben çok iyi bilirim. Gençlik yıllarında Tuncer tepenin Başkanlık  zamanında  yaşanan, Bu gün adı  TFF 1 lige ( bu gün adı Süper olan)   çıkış hikayesinde , yönetimin iki genç  ismi Özcan Öner ile Rauf Batu boylunun hem maddi hem manen    Sakaryaspora çok şeyler verdiğine tanık olanlardan biriyim. Hiç unutmam o yıllarda anbul yokluğunda Özcan Öner, Rauf Batuboylu önderliğinde gümrük önünde Akşam Haberleri Spor müdürü olan ben nazım Aktürk ile Yeni sakarya Spor müdürü olan rahmetli Hüseyin Komite ile beraber bizde ampul satışına katkı sunmuştuk. Hey gidi yıllar hey ,su gibi akıp gitti. Bu gün o günlerin kahramanı olan Sakaryaspor sevdalısı, bir dönem çok sevdiği kulübüne Başkan olarak hizmet etme onuruda yaşayan  Rauf Batuboylu, bu gün  hayatta değil. 18 Eylül 2023 de 70 yaşında aramızdan ayrılan , ahiret nöbetinde bir yılı geride bırakan, yaşadığı süreler içinde şahsıma saygıda kusur etmeyen ,çok iyi ilişkilerim olan, bu şehrin yeşil Siyah rengi olan Rauf Batuboyluyu ölümünün birinci yılında, sevgiyle saygıyla yad ediyorum. Ruhu şad olsun, Allah sevenlerine sabırlar versin.

İMDAT KUM VE ZAFERÇAKMAK

Yukarıda adı gecen ikilinin yaşam adresi aynı, ikisi de Hendek kökenli spor adamı. İmdat Kum Futbolda profesyonel geçmişi olan ,bu gün teknik adam olarak Balda TFF 3 ligi hedefleyen Su vermez Kapadokya’da yardımcı antrenör olarak görev yapıyor. Zafer çakmakta eski bir futbolcu, şuan iş adamı kimliğinin yansıra   Hendekspor Başkanı . Zafer çakmak bir TV programında teknik adam tarifi yaparken ,çalışılacak olan teknik adamın CDS nin çok önemli olduğuna vurgu yaparken, Hendekli teknik adamların böyle bir özelliği olmadığını ima etmeye çalışmış.  Bu tespite Hendekli Teknika damlardan ,şuan dışarıda görev yapan  UEFA A   Diploma sahibi İmdat Kumdan gecikmeden yanıt geldi. İmdat Kum teknik adam olarak Hendekspopr, Hendek Gençlik bir yana bir çok profesyonel takımlarda, örneğin Kırıkkalesporda ,Kırıkhanda, Afyon Karahisarda, İst. Kartalsporda ,Altay’da, İzmir gücü gibi takımlarda teknik adamlık bilgilerini Zafer çakmakın önüne koymuş. Çakmak ne tepki verdi bilemeyiz de, Hendek kökenli bir Başkanın  daha ilçesindeki Teknik adamların nerelerde görev yaptığını bilmemesinin altında başka şeyler ararken ,bu olayda  farklı gözle bakarız. Taş yerinde ağırdır deseler de inanmayın siz.

KARAOĞLANA DUA ET DEMİŞ

Sakaryalı Atilla Karaoğlan yönetimi en zor derbilerden olan Fenerbahçe -Galatasaray derbisinden alnının akıyla çıktı. Bazı kritik hallerde gösterdiği kartları beğenmeyenler var, eleştirenler var. Bunlardan biride Gürel Yurttaş diye biri. Eline kalem alan, ağzı olan, bilip bilmeden, bazı manşet sözler üzerinden Atilla Karaoğlana yükleniyorlar. Galatasarın Başkanı Dursun Özbekin bundan başka hakem mi yok diye ortaya attığı ,maç öncesi sözlerini diline dolayan bu arkadaş demiş ki, Atilla Karaoğlana dua et. Neden ?  Neymiş iki kırmızı kartlık hareket varmış, bunlardan biri verilseydi derbiden başka bir hikaye çıkardı demeye getirmiş. Hadi ordan, Hadi ordan. Fenerbahçe’nin kırmızı kart beklediği bariz gol şansı iddiasında kademede adamın olduğunu görmeyen gör gözler, taraflı gözler, her ayağa basmanın kırmızı olmadığını ,sarı olmayıp ta kırmızı kart olduğunda Varın izleme tavsiyesi olduğunu bilmiyormuşsunuz ? Biliyorsunuz da işinize gelmiyor. Sözün özü Gürol Yurttaş gibi renktaş yazarların aksine Atilla Karaoğlan yönetimi benim gönlümü okşamıştır. Sakarya’dan böyle bir hakemin çıkmış olması benim koltuklarımı kabartıyor. O kazanmış bu kazanmış, urumda bile değil ,Atilla Karaoğlan derbiden yüzünün akıyla çıkıp, hakemlikteki yükselişine devam etmiştir. Yolun açık olsun evlat, böyle devam et.

 

 

 

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!