Salı Sofrası Hatasız kul olmazda..

featured

Salı Sofrası

Hatasız kul olmazda..

Sakaryaspor yeni yönetim le beraber çıktığı maç öncesi, Sapanca’da etrafa yayılan  umut kahvaltısından puan çıkmadı. Gecen hafta Ankaragücü’ne kaybederken yaptığımız hataların bir yenisi,  üç aşağı beş yukarı Ankara’da, Ümraniye önünde karşımıza çıktı. Ne yalan söyleyeyim futbolda bazen yanınızda olması gereken şans ,Sakaryaspora iki haftadır uzaktan bakıyor. Baskılı Yeşil Siyah oyunla başlayan Ankara günlüğünde, baskının büyüsü, 14 dakikada solbek Bülent’in kafa müdahalesinin rakibine adeta ,altın tepside ikram edilen pozisyonda gelen Ümraniye  golüyle , günün içindeki umutlar  tepetaklak oldu. Bu pozisyonda şansız oyuncunun ismi Bülent’ti.  Bu maçın hikayesini yine ara  başlıklarla sizinle buluşturmak istiyorum. Umarım bu yenilgiler ,Rüstemlere  yenilgi bağışıklık hastalığını yüklemez. İki haftada gelen iki yenilgi bendenize ,çokta hayra alamet yenilgiler değil gibi gelmiyor. Birilerinin kulağı çekilirde ,kimin çekilir ?

C.SOUKOU İPİMİZİ ÇEKTİ

Ankara’da biz baskılı başladık, Tuncay şanlının Ümraniye’si bizim  sahaya ilk ayak bastığı anda Bülent’in hata payının olduğu pozisyonda golü buluverdi. Aynı oyuncu  C.Souukou 30 dakika oynanırken müthiş bir şutla ,müthiş bir gole imza atınca ,bizim için puan, veya puanlar  umudu sendeledi. İnanırmışsınız her maç kurtarışlarla gündeme gelen kalecimiz Szumski, yenilen gollere hiç bir şey yapamadı. Rakip kendi evinde kalıp, Sakaryasporun ileri çıkışlarında yakaladığı gollerle bize önemli dersler verdi.

PEKTEMEK ATTI, HEYECANLANDIK AMA ..

Sakaryasporda Suat kaya ikinci yarıya ofansif oyuna yöneldi. Kaptan salihi çıkartıp, Kahramanı orta sahadan alıp savunmaya çeken suat kaya ,M. Mamaduyu oyuna alarak kanatlara canlılık yükledi. Bu yarıda Mustafa Pektemekin kafasıyla golü erken bulduk, bulmasına da ,bizden gitme kaleci Cihana takıldık bir çok kez. Pektemekin attığı golün üstüne yenilerini eklemek adına çok yüklenen ,bazen savunmada az adamla yakalanan Sakaryaspor, sonunda ikinci yarı kalemize hiç gelemeyen Ümraniye’den topyekûn hücumda olduğu uzatma anında yenilen  golle, yedi puanla tehlike hattında kaldı. Üst üste alınan iki yenilgi içinden fatura kime kesilir? Bekleyip göreceğiz. Ümraniye karşısında hücumda  en etkili silahımız kimdi diye bana sorarsanız golü atan Mustafa pektemekti derim.

KADRO DERİNLİĞİ ARTIKCA KAFAMIZ KARIŞTI

Sakaryasporun çalkantılı sezon başlangıcı sürecinde, Sakaryaspor  tam beş hafta kaybetmeden ,eldeki sermaye ile yedi puan toplamıştı. Kadro derinliği arttı, Suat kaya ve ekibinin eli kuvvetlendi dediğimiz anda, üst üste gelen iki yenilgi kafamızı karıştırdı. Sezon başı teknik adam hamlelerine methiyeler düzdüğümüz Suat kayanın , Ankara Ümraniye maçında sahaya sürdüğü oyuncu grubu içinde  ,Ankaragücünün en başarılı ismi ( Bana göre ) Muhammedi kadroda göremeyince inanın çok şaşırdım. İkinci yarı Suat kayanın dokunuşları takımı biraz ateşlemede ,takımın hücum hattında tel tel dökülen Fernandoya çok uzun süre sabredilmesi bana göre teknik adam hatasıydı. Fernandonun çıkıp Muhammedin girmesiyle sağ tarafın daha fazla üretken olduğunu, Muhammedin beraberlik kokan vuruşunun Cihana takılması ile gördük. Muhammed çok daha önce girmeliydi be Suat hoca . Sakaryasporda transferin son gününde alınan bir oyuncuyu ,C.Totreyi ilk kez gördük. Valla ayağı bir hayli iyi, ilerleyen haftalarda  bu haliyle bize katkı sunmaya aday bir oyuncu profili gibi geldi bana. Bu arada  bu takıma bir Murat Cem daha lazım notumu buraya koyuyorum. Murat Cem bu takımı ileriye taşıyan, etkili ortalar yapan bir oyuncu. Genç Emre’yi direğe nişanladığı kafa vuruşundan başka sahada göremedik ,neden acaba ? Bu gencin oyunda devamlılığı yok da ondan. Son sözlerim iki haftadır gelen iki yenilginin kısa özeti, düşüşteyiz vesselam.

 

VAR OLMASAYDI

Var futbolumuzda yerleşmeye başladı. Dünyada da  kendini kabul ettiren Var bizim ülkemiz dede çok tartışılsa da kabul görmeye başladı. Var olmasaydı neler olurdu ,neler. Bana göre Var ülkemizde çok eleştirilse de  ,maçlardan adil sonuç çıkmasına vesile olan yeniliğin adıdır. Ancak bu uğurda Var eğitimi çok önemlidir. Yeni MHK nın bu konuya TFF talimatıyla da fazlaca önemsediğine tanık oluyoruz diyebilirim. Gelin şimdi bir kaç örnekle Var olayını çeşitleyelim. Önce Sakarya sporun Ankaragücü’ne yenildiği maçın içindeki penaltıya bir göz atalım. Bizim gazete dahil, diğer yerel medya kalemleri yenilgiyi, kötü futbolun yansıra penaltı veren Samsunlu hakeme fatura etmeye kalkmışlar. .Bir kere kötü futbol yorumuna katılmıyorum bu bir, ikincisi  Penaltı değilmiş ,görüştür saygı duyarım. Amma velakin sormak isterim ,Vardan onay gelmeseydi, hakem penaltıya yönelimiydi?. Hakem verdiği penaltının doğruluğuna Vardan teyit gelince attırdı. Devam edelim, Fenerbahçe -Galatasaray derbisinde bizim çocuk Atillas Karaoğlanın çok az hatayla yönettiği maçı aşağıya çekmeye çalışan kalemler ,bariz gol şansına bariz değil diyerek sarı kart vermesini, A. kadirin boşa giden ayağına bakıp penaltı değil diyenler ,diğer ayağıyla rakibe vuran pozisyonda, Mustafa Çulcu dahil Atilla Karaoğlana fatura çıkaranlara sormak lazım, Pozisyonlarda hakem kararından başka farkındalık olsaydı Var çağırırmıydı,Çağırmazmıydı?. Sonuç bu pozisyonlar temiz olduğu için Var devreye girmedi. Gelin İstanbul’da dolaşmaya devam edelim, Beşiktaş -Eyüp maçında hakemin veremediği iki pozisyonda var devreye girdi iki takımada birer penaltı kararı çıktı. Var olmasaydı ne olurdu ? Bu pozisyonlarda hakem daha cesaretliolsa ,penaltıları kendi çalsa ,puanı artardı ama veremedi, vara sığındı, puanı düştü. Urfa’ya doğru gidelim, bir kırmızı kart olayı var, hakem( Koçel’inin çok şey beklediği Süper lig hakemi Ö.Tolga Gül dibi )  Urfalı oyuncuya ayağa bastığı gerekçesiyle Kırmızı verdi, Var gel izle dedi,i izlemesine rağmen ,kararından dönmedi. Kim doğru yaptı, bana göre Var doğru yaptı Hakem Urfalı oyuncunun ayağının rakibe değil cime temasını bir türlü içine sindiremedi, Kırmızıya devam dedi Bana göre bu hakeme ceza çıkar. Sonuç Var bizim ülkemizde çok eleştiri alsada ,yavaş yavaş yerine oturmaya başlıyor. Aslonan varın dahada gelişmesi. Cünkü var  günümüz futbolunda,  hakem yönetimlerinin içindeki hataları aza indirgeyen bir yenilik . Ben bu yeniliği destekliyorum ve de el veriyorum. Bu arada Galatasarayın Kasımpaşa karşısında 3-0 koruyamamasının ardından Okan Koçun verilen penaltıya isyanı vardı, bu penaltıyı veren bir da ha buraya gelip maç yönetemez. Bu konuya önümüzdeki hafta parmak basacağım. Bu haftalık Var hikayesi bu kadarla sınırlı kalsın.

YEŞİL BEYAZ AYAKLANIŞ  VE BİZ

Kim ne derse desin,kim ne düşünürse düşünsün ben Bursasporun, Ben Kocaelisporun, ben Eskişehirsporun Türk futbolundaki yerlerini önemserim. Onlar futbolumuzun renkli adresleridir. Şuan kötü günler yaşayan Bala kadar düştükten sonra ,bir ayaklanış hikâyesiyle birlikte ,Kocaelispor bizimle berabere TFF 1 de yerini almasına sevindim. Ezeli rekabette futbol kanımız bu vesileyle  vücutta farklı dolaşıma geçti. . Süper ligden düşe düşe, düşe TFF 3 kadar gerileyen Bursaspor da şu günlerde, bulunduğu ligde geriye dönüşün sinyallerini vermeye başladı. Geçmişin yanlışları, yönetimsel hatalar nedeniyle transfer tahtası kapalı olduğu için buralara gelen Bursasporda belediye ve şehir desteğiyle transfer yasağı kalktı ve TFF 3 de üçte üç yapan,30 bin ,hatta son maçta 40 bin  kişilik taraftar testeği ile karşımanıza dikilen Bursasporla buluştuk. Valla tribün desteğini kıskanmadım dersem abartmamış olurum.  Bursa bir bütün oldu, belediye sadece destek oldu, sivil yönetim geldi. O gelmiş bu gelmiş  diye kimsenin kafa yormadığı Bursaspor, müthiş seyreden desteği ile TFF 2 ye yürüyor. Bu Bursa bütünleşmesi bana öyle geliyor ki daha yukarıları görecek. Darısı bizim başımıza, darısı Sakarya tribünlerine. Para vererek takımlarına destek olacak tribün desteğinden bahsediyorum. Eskişehirspora gelince, kırmızı şimşekler şuan baldalar. Kocaelive Bursaya göre onlar şansızlar. Bakalım bu sene TFF 3 çıkabilecekler mi? Çıkarlarsa, daha yukarılara tırmanırlarsa, Anadoluda futbol kentlerine yeni bir uyanış ayak basar. Umarım her sene transfer yasağına takılan, belediye desteği ile  bu günleri şimdilik aşan Sakaryaspor doğru yönetimlerle  bu yanlışa düşmeden içinde bulunulan son durumu  iyi etüt ederler. Her gidişinde transfer yasağını Rüstemlere asıp giden ,üçüncü kez gelen yönetim umarım, geçmişin yanlışlarına bir daha düşmeden Rüstemlere huzur ve umut taşırlar.

SAKARYA ÇARK YOKUM DEDİ ( BAK SARI ,SARI )

Sakarya çarksporun Amatör futbolun mazisinde  bir yeri var olarak bilinir. gecen iki yıl içinde sarı kardeşlerden İlkay sarı önderliğinde bu takıma bir futbol eli dokundu. Sponsor bulan sarı kardeşler Sakarya çarkı klasman liginden alıp Süper lige taşıdılar. Süper ligte ilk yılında Sakaryaspor görmüş futbolcuların yoğun olduğu kadro ile Playofu gördüler ama ondan sonrası gelmedi ? para bitti, deniz bitti, kara göründü . O Sakarya çarksporun geri dönüş hikayesi, geriye dönüşün içindeki Özlemlerde futbol lastiği çabuk patladı, neden mi ? Neden olacak para bitti, sponsor desteği geri çekildi. Böyle oluncaya sizin buralarda ne işiniz var diye yolun başında uyardığım Sakarya çarkspor, Süper lig kura çekişmene katılmayarak alt lig eposta serdi. Bu gidişle orada da kalacaklarını sanmıyorum. Futbol kapılarına kilit vurulur veya başka bir yere satılırsa  hiç şaşırmam. Süper lige katılmayan takım sayısı sakarya çarkla sınırlı değil, Adapazarıspor, Söğütlüspor ( Siyasi çekişme kurbanı ) ve Taraklıspor. Ben her zaman şunu bilir şunu söylerim, küçük köylerin üstüne büyük hayaller yükleyemezsiniz. Son bir not daha, sarı ailesinin iki ferdi, şimdide Reşadiyespora el atmışlar. Reşadiye dede hedef süper ligmiş. Ne diyelim hayırlısı olsun. Sarl kardeşler Sakarya çarktan bedenlerine yükledikleri tecrübeyi Reşadiye’ye taşırken, umarım geçmişten ders almışlardır.

HAFTANIN ALKIŞI ÇİMBOMLU KIZLARA GİDİYOR

Futbolda Bayanlarda Türkiye ilk kez Şampiyonlar ligine kaldı. Sprata Prağı 2-2 nin rövanşında uzatmalarda 2-1 yenen Cim bomlu kızlarımızı kutluyorum. Voleybolden sonra ,futbolda da Bayanlardan böyle bir başarı gelmesi, bayanlara karşı olanlara atılan sportif tokattır .Bayanlarda şampiyonlar ligine kalan ilk Türk takımı olan Galatasaraylı bayanların grupunda güçlü takımlar var. Lyon( Fransa ) Wolfsburg ( Almanya ) Roma ( İtalya ) Galatasarayda erkeklerin yapamadığı Bayanlar yaptı ve Şampiyonlar ligi vizesini Türkiye’ye taşıdı. Bu nedenlerde bu haftanın alkışını benim sofranın üzerinden Galatasaraylı Bayanlara gönderiyorum. Umarım grupta oynayacakları maçta da Türkiye’nin sesi olurlar.

BİZİM GAZETE 21 YAŞINDA

Bizim ev ,bizim gazete ,Bizim Sakarya Adnan Yüksel komutasında  21 yılı geride bırakmış. Bu gün ki zor koşullarda, yerelde bir gazetenin çeyrek asıra doğru koşması, ayakta kalması küçümsenemez. Bende  bu gazetenin bir parçası olmaktan, manen mutlu olduğumu belirtmek isterim Bende Bizim Sakarya’nın  21 yıllık yayın hayatının 10 yıldan fazlasını burada geçirdim. Uzun yıllardır yazarak ,konuşarak ,el verdiğim, Yusuf Cınal,Erol Afşar gibi yazarken dik duruş sergileyenlerle beraber yol yürüğüm için mutluyum. Bu gazetedeki köşe yazarlarını başka adreslerde bulamazsınız. Tam 24 yıldır Salı sofrasını yazan ,hazırlayan  Nazım Aktürkü de başka yerlerde bulamazsınız. Belki son cümlede biraz kendimi öksemde  bu konuda bana mütevazi olma dedikleri için ,mütevazi olamadım.

ALPASLANI NEDEN KİMSE KONUŞMAZ

Alpaslan demirin yolu yıllar sonra ,bir Suat kaya döneminde daha Sakaryasporla kesişti. Alpaslan,Fenerbahce yıllarında bu gün Fenerbahçe’ye 30 milyon EURO kazandıran ferdiyle alt yapılarda ,alt yapı yaş grrupları Milli takımalrından takım arkadaşı. Alpaslan fanatik bir Sakarya sporludur, görmesini bilen için. İbrahim Nalbant döneminde Fenerbahçe’den Sakaryaspora gelen ,bazı maçlarda hamle oyuncusu olarak iyi işler yaparken gördüğümüz  genç Alpaslan ,git dediler gitti, giderken Sakaryaspordan alacaklarını lisansı karşılığında Sakaryaspora bırakıp gitti. Yıllarca dışarıda TFF3 takımlarında oynadı, oynadı ve yine Sakaryasporun başının sıkıştığı bir anda gel dediler, geldi. Nedense son gün transferlerini yazan bizim basın bu transferlerin içinde yer edinen, Suat kayanın futbolcu kimliğini bildiği ,hazırsan sana kısa süre dede olsa forma vereyim dediği Alpaslan Demiri, neden yerel basın es geçiyor. Oysa Sakaryaspora hamle oyuncusu olarak, belki de kanat oyuncusu olarak ilerde daha fazla süre alabilecek bir oyuncudur Alpaslan demir. Umarım bu seferki Alpaslan demir Sakaryaspor buluşması kısa sürmez.  Sanırım onu görmeyenler onun Sakarya sevdasını, Sakaryalı bir futbolcu olduğunu bilmiyorlar. Alpaslan demir üzerinde durulursa, bu gün ki kritik süreçte Sakaryaspora katkı verebilecek bir oyuncu resmidir. keşke dışarıdan gelenlere gösterdiğimiz ilgi ve sevgiyi bizim çocuklarımıza gösterebilsek.

 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!